preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Dr. Franjo Tuđman" Beli Manastir

Login
Tražilica

Raspored pisanih provjera

Sukladno PRAVILNIKU O NAČINIMA, POSTUPCIMA I ELEMENTIMA VREDNOVANJA UČENIKA U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI, vremenik pisanih provjera samo je okvirni plan te je podložan promjenama. Stoga podsjećamo učenike da redovito provjeravaju vremenik unutar aplikacije eDnevnik.

Raspored informacija
"Mravci - znalci"

 

Priručnik za pomoćnike u nastavi  za rad s djecom s teškoćama u razvoju

Priloženi dokumenti:
Ucimo zajedno.pdf

 

Sigurnost na internetu

 

Kampanja za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom

Raspored zvona

1. sat

8:00-8:45

13:30-14:15

2. sat

8:50-9:35

14:20-15:05

3. sat

 9:50-10:35

15:20-16:05

4. sat

10:50-11:35

16:10-16:55

5. sat

11:40-12:25

17:00-17:45

6. sat

12:30-13:15

17:50-18:35

 

Školska kuhinja

Naš YouTube kanal

 

Upisi u srednju školu

Upisi.hr

Kulturna i duhovna baština zavičaja

Kulturna i duhovna baština zavičaja (KDBZ) je izborni program kojeg su osmislili nastavnici i roditelji uz stručni nadzor Agencije za odgoj i obrazovanje RH, podružnice Osijek.

Koordinira ga NANSEN DIJELOG CENTAR - OSIJEK u okviru projekta NOVA ŠKOLA čiji je krajnji cilj oživotvorenje osnovne škole  koja će po programu, metodama, oblicima i načinu izvođenja nastave biti prilagođenija potrebama multinacionalne zajednice.

KDBZ se provodi od školske godine 2007./2008. kao trogodišnji pilot projekt u 3 osnovne škole Vukovarsko - srijemske i Osječko - baranjske županije: OŠ "Dr. Franjo Tuđman" Beli Manastir, OŠ Blage Zadre Vukovar i OŠ Markušica.

Cilj projekta je da se u multinacionalnoj sredini djeca upoznaju sa zavičajnom baštinom svih naroda koji žive na ovom području. Tako će shvatiti da je bogatstvo zavičajne kulture i duhovne baštine zajedničko nasljeđe svih svih zajednica koje u njemu žive. Spoznat će da nas različitosti čine bogatijima. Međusobno upoznavanje omogućuje otklanjanje predrasuda i promiče razumijevanje, toleranciju i prijateljstvo među svim narodima, rasnim i vjerskim skupinama. Prihvaćanje i poštivanje različitosti je preduvjet za neophodnost mira, demokracije, ekonomskog i društvenog napretka svih naroda u multinacionalnoj zajednici.

U program KDBZ naše škole je uključeno 24 učenika naše škole - sada su 6. razreda. Po početku projekta bili su 5. razred. Voditelji su im nastavnice JOVANKA GUDLIN i ANA VUJOVIĆ.

Sastanci su svaki drugi tjedan (zbog smjenskog rada). Radi se po programu dvije godine.

Povremeno se sastaju učenici naše tri škole i vrijeme provode u igri i radu.

Predviđen je i odlazak u Orahovicu za kolovoz ove, 2009. godine.

Djeca su zainteresirana za predmet. Poteškoće u radu imamo zbog smjenskog rada i učešća djece u ostalim aktivnostima. Zbog nedostatka financijskih sredstava nismo u mogućnosti obilaziti ostale dijelove zavičaja radi upoznavanja zavičajne baštine.

Ana Vujović, prof.

2009. godine

Neki naši radovi:

ARHITEKTURA BARANJE i DAN MAJČINSKOGA JEZIKA

MEĐUNARODNI DAN MIRA

PANO - JEDINSTVO CIJELOG SVIJETA

JEDNODNEVNA RADIONICA U OŠ SINIŠE GLAVAŠEVIĆA VUKOVAR

SUSRET KDBZ

KDBZ susret
preskoči na navigaciju