preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Dr. Franjo Tuđman" Beli Manastir

Login
Tražilica

Raspored pisanih provjera

Sukladno PRAVILNIKU O NAČINIMA, POSTUPCIMA I ELEMENTIMA VREDNOVANJA UČENIKA U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI, vremenik pisanih provjera samo je okvirni plan te je podložan promjenama. Stoga podsjećamo učenike da redovito provjeravaju vremenik unutar aplikacije eDnevnik.

Raspored informacija
"Mravci - znalci"

 

Priručnik za pomoćnike u nastavi  za rad s djecom s teškoćama u razvoju

Priloženi dokumenti:
Ucimo zajedno.pdf

 

Sigurnost na internetu

 

Kampanja za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom

Raspored zvona

1. sat

8:00-8:45

13:30-14:15

2. sat

8:50-9:35

14:20-15:05

3. sat

 9:50-10:35

15:20-16:05

4. sat

10:50-11:35

16:10-16:55

5. sat

11:40-12:25

17:00-17:45

6. sat

12:30-13:15

17:50-18:35

 

Školska kuhinja

Naš YouTube kanal

 

Upisi u srednju školu

Upisi.hr

Beli Manastir
Beli Manastir je centralno mjesto Baranje i smješten je u njezinom sjeverozapadnom dijelu; u podnožju brda Banska kosa. U sastav grada ulaze još i prigradska naselja Šećerana, Šumarina i Branjin Vrh. Naselje Beli Manastir ima površinu od 36,88 km², a Grad Beli Manastir 62,84 km².
Važnost smještaja grada na sjecištu dviju državnih prometnica, odnosno izgradnja transeuropskog koridora C5 koji ima prvo (jedno od 5 na području države) čvorište u Hrvatskoj na području grada Belog Manastira, osigurat će u budućnosti značajnu prometnu povezanost.

Brojnim investicijama koje su bile na području grada postignut je urbani izgled i podignuta razina života uopće. Na svakom je koraku vidljivo ulaganje; uređenje gradskih ulica, izgradnja kanalizacije, pinifikacija, izgradnja pješačko-biciklističkih staza, poboljšanje i izgradnja javne rasvjete, uređenje Gradske knjižnice i kino dvorane te izgradnja nove regionalne tržnice i nastavno-športske dvorane. Beli Manastir dobio je i svoj prvi hotel - hotel Patria. Najvažniji projekt je izgradnja Poslovne zone čime Beli Manastir zaista postaje grad za budućnost.

Beli Manastir službeno je proglašen gradom 29. studenog 1961. godine. U srednjem vijeku tu je bio samostan (Pel-Monoštor). Barokna župna crkva sv. Martina, građena 1777. godine, obnovljena je u XIX. XX. st. Parohijska crkva iz 1759. godine ima vrijedne arhitektonske elemente iz XVIII. st. (bačvasti drveni svod, ikonostas). Otkrivena su dva prapovijesna naseobinska sloja sa zemunicama. U obnovljenoj crkvi sv. Martina nalazi se nova oltarna slika sv. Martina, djelo akademskog slikara Nevenka Letića, te kip Marije Pomoćnice. Pored crkve nalazi se i obnovljeni župni dvor. Dan grada Belog Manastira i crkveni god sv. Martina obilježava se 11. studenog. Turistički najzanimljivije mjesto na području Belog Manastira je lokalitet Lojmir na kojem se nalaze ostaci "Pel Monoštora".

Najposjećenija mjesta su: obližnje 228 metara visoko Bansko brdo, popularno izletište i vidikovac, te športsko- rekreacijski objekti s bazenima na području samoga grada. Od manifestacija u gradu ističe se Baranjska jesen. Baranjski riblji paprikaš (fiš-paprikaš) i baranjska vina dio su tradicionalne gastronomske ponude. Uzvišenje Bansko brdo sa svojim vinogradima glavni je izletišni prostor neposredne gradske okolice.

                                                                                             Darija Klaričić-Veg, prof.


preskoči na navigaciju