preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Dr. Franjo Tuđman" Beli Manastir

Login
Tražilica

Raspored pisanih provjera

Sukladno PRAVILNIKU O NAČINIMA, POSTUPCIMA I ELEMENTIMA VREDNOVANJA UČENIKA U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI, vremenik pisanih provjera samo je okvirni plan te je podložan promjenama. Stoga podsjećamo učenike da redovito provjeravaju vremenik unutar aplikacije eDnevnik.

Raspored informacija
"Mravci - znalci"

 

Priručnik za pomoćnike u nastavi  za rad s djecom s teškoćama u razvoju

Priloženi dokumenti:
Ucimo zajedno.pdf

 

Sigurnost na internetu

 

Kampanja za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom

Raspored zvona

1. sat

8:00-8:45

13:30-14:15

2. sat

8:50-9:35

14:20-15:05

3. sat

 9:50-10:35

15:20-16:05

4. sat

10:50-11:35

16:10-16:55

5. sat

11:40-12:25

17:00-17:45

6. sat

12:30-13:15

17:50-18:35

 

Školska kuhinja

Naš YouTube kanal

 

Upisi u srednju školu

Upisi.hr

O školi

Beli Manastir najveće je i najznačajnije mjesto u Baranji s oko devet tisuća stanovnika koje se nalazi na raskrižju važnih prometnica. Užem području grada pripadaju još i tri naselja: Šumarina, Šećerana i Branjin Vrh

Na području grada nalazi se jedna osnovna škola koja je osnovana još davne 1958. godine i tri srednje škole.

Izgled i dojam koji ostavlja osnovna škola zasigurno ne odaju godinu osnutka jer je škola suvremena i izgledom i ozračjem. Moderno opremljene učionice nastavnim sredstvima i pomagalima, pomno uređen školski vrt i park, slike likovnog umjetnika Borisa Salamahe, cvijeće i eko zastava, već na prvi pogled ističu smjernice same škole.

Suvremeni izgled zasluga je svih onih koji su sudjelovali u naporima da škola dobije obnovu nakon reintegracije u hrvatski školski sustav 1997. godine. Tada je i naziv škole OŠ "Jovan Lazić" promijenjen u OŠ Beli Manastir jer su naime sve škole nakon reintegracije dobile naziv prema mjestu u kojem su smještene. Od 2005. godine, škola ponosno nosi ime našega prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.


U školi djeluju mnogobrojne skupine učenika uključenih u izvannastavne aktivnosti: literarna, dramska, povijesna, recitatorska, plesna, zbor, te mnoge druge skupine.
Učenici srpske i mađarske nacionalnosti njeguju poznavanje materinjeg jezika i kulture, a učenicima srpske nacionalnosti omogućeno je i slušanje nastave na srpskom jeziku.
U školi su ustrojeni i posebni odjeli koji omogućuju primjereno obrazovanje učenicima s posebnim potrebama.


Moderan pristup nastavi kroz rad u kreativnim radionicama, informatička učionica i dobro opremljena školska knjižnica te stručno-pedagoško savjetovanje, omogućuju učenicima kvalitetno usvajanje znanja koje će im u budućnosti osigurati više mogućnosti za odabir zanimanja.

 
  
 
 
 
U prilogu pogledajte film o našoj školi. Film je napravljen prije nekoliko godina.
 
Darija Klaričić-Veg, prof.


 Film o OS Dr. Franjo Tudman.wmv

preskoči na navigaciju