preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Dr. Franjo Tuđman" Beli Manastir

Login

e-Dnevnik upute
"Mravci - znalci"

 

Priručnik za pomoćnike u nastavi  za rad s djecom s teškoćama u razvoju

Priloženi dokumenti:
Ucimo zajedno.pdf

 

Sigurnost na internetu

 

Kampanja za zaustavljanje seksualnog nasilja nad djecom

Raspored zvona

1. sat

8:00-8:40

13:30-14:10

2. sat

8:45-9:25

14:15-14:55

3. sat

 9:30-10:10

15:00-15:40

4. sat

10:15-10:55

15:45-16:25

5. sat

11:00-11:40

16:30-17:10

6. sat

11:45-12:25

17:15-17:55

 

Naš YouTube kanal

 

Upisi u srednju školu

Upisi.hr

 
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Tjedan medijske kulture
Autor: Ivana Čavar, 19. 5. 2013.

Beli Manastir postaje bogatiji za još jednu manifestaciju... Učenička zadruga Mravci-znalci iz OŠ „Dr. Franjo Tuđman“ u suradnji s Centrom za kulturu Grada Belog Manastira i Foto-kino kulbom „Baranja-film“ po prvi puta organizira Tjedan medijske kulture.


Aktivnosti tjedna namijenjene su afirmaciji i stručnom usavršavanju učenika i nastavnika, članova Medijske skupine navedne učeničke zadruge unutar koje djeluju tri sekcije: Školski mravinjak, Mali novinari i Engleska kazališna grupa.

Tri planirane stručne radionice „Specijalizirana radionica za TV reportažu“ (Deže Kučera), „Tajne novinarstva“ (Ivica Getto) i „Novinarska fotografija“ (Dragan Francuz) zasigurno će pomoći malenim Mravcima-znalcima da što uspješnije obavljaju svoje zadatke u području pisanja članaka , snimanja reportaža i fotografiranja.

Osim stručnog usavršavanja, svoje umijeće pokazat će članovi Engleske kazališne grupe (EKG) i Školskog mravinjaka priredivši dvije kazališne večeri koje će obje početi u 19h u kino dvorani Centra za kulturu Grada Belog Manastira.

U srijedu, 22.5., građane očekuje monolog „Čuvarica sestre svoje“ članice Školskog mravinjaka, Milane Medić, s kojim se učenica 6.c razreda prethodno plasirala na državnu smotru Lidrana. Nakon monologa slijedi kraća kazališna izvedba na engleskom jeziku „Girl in da Hoodie“ članova EKG, učenika 7.c razreda. Neobična obrada djela Sida Riversa kroz sasvim neobično lice Crvenkapice i njezine obitelji otkrit će nove mlade kazališne nade.

U četvrtak, 23.5., u monologu „Gregov dnevnik“ Josipa Pejića, vrijednog Mravca i učenika 6.c razreda te sudionika županijske smotre Lidrana, prepoznat će se mnogi školarci, a nakon njega slijedi još jedna kazališna izvedba na engleskom jeziku koja će zasigurno do suza nasmijati mnoga lica. „Snow White and the Huntsman Prince“ obrada je „Snow White and the Seven Dwarfs“ Donatelle Fitzgerald i Sue Arengo, Classic Tales Play, Oxford University Press, a izvode je učenici 6. i 8. razreda; EKG.

Tjedan će svakako upotpuniti Izložba fotografija učenice Helene Stojaković, nagrađivane učenice 8.c razreda, čije otvorenje je planirano za utorak, 21.5. u 18h u predvorju osnovne škole. Helena je dugogodišnja članica Foto-kino kluba „Baranja-film“, a ovo je ujedno i prva autorska izložba fotografija jednog učenika u belomanastirskoj osnovnoj školi. Fotografije će na ovaj način krasiti školske hodnike jedan duži period, a Helenini vršnjaci i posjetitelji Škole moći će iz prve ruke vidjeti njezine vrijedne radove.

Ulaznice za obje kazališne večeri prodavat će se prije početka programa (19h), a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je isključivo daljnjem radu Medijske skupine učeničke zadruge Mravci-znalci. Cijena ulaznica je 5 kn.

Pozivamo sve učenike Škole i sve zainteresirane građane da podrže naš rad i uveličaju kazališne večeri i izložbu fotografija svojim dolaskom.

Članovi organizacijskog tima Tjedna medijske kulturePriloženi dokumenti:
tjedan_medijske_kulture.pdf (1.02 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju